Újabb „kötelező” meccs következik

A szintén újonc Dunakeszi elleni, hazai bajnokinak is megvannak a veszélyei, de ezeket igyekszik elkerülni az Eszterházy SC.


 

NB I/B, kelet, 5. forduló
Eszterházy SC (1.) – VS Dunakeszi (7.)
Eger, Eszterházy-csarnok, október 19., szombat, 18.00.
V.: Csuka Pál, Kocsis Olivér.

 

Egyértelműen az ősbemutatók hétvégéit éljük az NB I/B keleti csoportjában, hiszen az előző hétvégén, és a mostanin is olyan riválissal kell szembenézni, amely ellen korábban még nem játszott tétmérkőzést az Eszterházy SC. Egy hete a Tempo KSE elleni tizenegy gólos győzelemmel sikerült a debütálás, most pedig ismételten hasonló eredményben reménykedünk.

Szombat késő délután a VS Dunakeszi látogat az Eszterházy-csarnokba, az a Dunakeszi, amely társaság egy fokkal biztosan komolyabb játékerőt képvisel a múlt szombati ellenféltől. Mindezt a bajnokság tabellája is jól mutatja, hiszen az egyetemisták következő riválisa pontosan ötvenszázalékos mérleggel rendelkezik.

Ami Finfera Maximilián vezetőedző együttesének eddigi eredményeit illeti, két-két győzelmet, és vereséget sikerült összehozni. Az első fordulóban a Szeged KKSE elleni 26-31-es premier, majd a következő kör hajdúnánási vendégszereplése (27-38) sem sikerült jól, azóta viszont két meccset is megnyertek a Pest megyeiek. A Balmazújváros (29-25), valamint a másik újonc Tempo KSE (31-23) is vereséggel távozott Dunakesziről, ezzel pedig a középmezőny közepén tanyázik az alakulat.

A mieink eddigi eredményeit fölösleges lenne felsorolni, hiszen tökéletesen tisztában lehetünk vele, legyen most annyi elég, hogy a négyből négyes mérleg, és a listavezetői pozíciói már bőven elegendőnek bizonyul a találkozó esélye cím elnyeréséhez. Ráadásul ismét hazai környezetben léphetnek pályára az egriek, akik mesterét az ellenfél ismertetésére kértünk fel.

– A Dunakeszi most került fel az NB I/B-be, tehát egy újonc csapatról beszélhetünk, mégis úgy gondolom, hogy jobb játékerőt képvisel, mint múlt heti ellenfelünk, a Tempo – jellemezte a hétvégi vendéget Debre Viktor.

– Ami egy érdekes dolog, hogy egy soruk van, azon kívül nem igazán tudnak cserélgetni, ebből is látszik, hogy tipikus újonc csapat. Aránylag jó kézilabdát játszanak, van egy rutinos irányítójuk, ő szervezi a játékot, és a védekezést is. A mi csapatunk mindenképpen erősebb, ezért hazai pályán nyernünk kell. Tudomásul kell venni, hogy minden mérkőzés nehéz, mert mindenkit komolyan kell venni. Mindenki tud meglepetést okozni, és, ha nem úgy állunk hozzá, bennünket is meglephet egy ilyen csapat. Nekünk ugyanúgy kell játszanunk, mint egy hete, amikor a Tempo otthonában léptünk pályára, az első félidőt igenis meg kell nyomni, és akkor a másodikban már élhetünk az előnyünkből, plusz mindenki játéklehetőséget kaphat.


 

Az 5. forduló további párosításai:

2019. október 19. szombat
12.00.: Pénzügyőr SE – Hajdúnánás SK
12.30.: FTC U19 – Tempo KSE

Október 20., vasárnap
15.30.: NKK Balmazújváros – Gödi SE
17.00.: Kecskeméti NKSE – PC Trade Szeged
18.00.: Kispest NKK – Oxxo Energy Orosházi NKC

 

 

Fenyves Balázs, 2019.10.18.
(FOTO: Lénárt Márton, archív)