Újabb NB I-es skalp!

Négy góllal győztük le idegenben a Szent István SE-t, az utolsó percben pedig azért támadtunk, hogy ledolgozzuk a hazai mínusz hatos „hátrányt”.


 

Azok után, hogy az egymás elleni első összecsapás alkalmával hatgólos Szent István SE-győzelem született, a Ligakupa D-csoportjának következő mérkőzésén sem a Eszterházy SC számított esélyesnek.

Igazság szerint, nem is feltétlenül az eredmény számított a kedd esti, Monoron rendezett találkozón, hiszen azt már több alkalommal is kijelentette a vezetőedző Debre Viktor, hogy a szezon elején elindult három sorozat közül a Ligakupa számít harmadiknak, amit amolyan gyakorlásnak fognak fel.

Ezen kívül a fiatalok, és azon játékosok szerepeltetésének, ami révén egyrészt a megfelelő játékperc, másfelől a rutinszerzés is fontos szempontot képez. Nem meglepetés emiatt, hogy a megszokott kezdő felállások helyett, több poszton is máskor kevesebb szóhoz jutó egri kézilabdás lépett pályára.

A fiatalok pedig nem sokat teketóriáztak, rögtön belevetették magukat a küzdelembe. Meglehetősen szorosan indult egyébként a meccs, egyáltalán nem látszott a két gárda közti (papíron meglévő) osztálykülönbség. Sőt! Nem csak, hogy a meccs túlnyomó részében a mieink vezettek, de a végjátékban még annak a reménye is felcsillant, hogy az egri mérkőzésen összeszedett hatgólos vereséget teljes egészében eltüntessék az egyetemisták.

Az ötvenedik percben legalábbis Sári Barbara találatával már 16-22 állt az eredményjelzőn, vagyis összesítésben nullán állt a két csapat. Nem sokkal később már egyáltalán nem volt kérdés, melyik fél nyeri a találkozót, bő egy minutummal a vége előtt megint Sári Barbara eredményes támadás-befejezésével pedig megint közte hatnál jártunk (21-27).

Egy-egy támadás maradt hátra, de több egri gól már nem született, ellenben két hazai igen (az utolsó néhány másodperccel a vége előtt), így a Szent István SE „megúszta” négygólos vereséggel. Mindez azt jelenti, hogyha a két együttes hátralévő két-két összecsapását ugyanannyi ponttal zárja, az egymás elleni összevetésben jobban zárnak a fővárosiak. Mi azonban most mégsem ezzel foglalkoznánk, sokkal inkább azzal, hogy a Békéscsaba elleni Magyar Kupa-siker után, egy újabb első osztályú gárdát sikerült megtréfálnia az Eszterházy SC-nek, erre pedig igazán büszkék lehetnek a lányok.

 

Mestermérleg:

Debre Viktor: – A védekezésünk nagyon jól működött, ez fontos volt, támadásban pedig csináltunk jó dolgokat. Mindenki játszott, így a fiatalok is, mindent összevetve ezért elégedettek lehetünk, a győzelem miatt pedig abszolút boldogok.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Ligakupa, D-csoport, 2. forduló
Szent István SE – Eszterházy SC 23-27 (10-10)
Monor, 50 néző.
V.: Héjja Á., Kónya B.
EKESC: GYŐRFFY – Bernát D., Iván E. 3, BRETTNER 1, Romány K. 1, Dohány V., Kiser 2. Cs.: Leiner – SÁRI 10 (5), KOBELA, Pankotai 6, Pados 2, Koczka L. 1, Csomós A. 1, Buzsáki. Edzők: Debre Viktor, Rutka Péter.
Hétméteresek: 5/3. ill. 6/5.
Kiállítások (kétperces): 8 perc, ill. 10 perc.
Az eredmény alakulása: 6. perc: 2-2, 12. p.: 5-6, 18. p.: 6-7, 24. p.: 9-8, 36. p.: 12-14, 42. p.: 15-18, 48. p.: 16-21, 54. p.: 20-24.

 

A D-csoport állása:

1. Szent István SE 2 pont (52-50), 2. Eszterházy SC 2 (50-52), 3. Göd 0.

 

 

Fenyves Balázs, 2019.11.05.
(FOTO: Lénárt Márton, archív)