Újabb végzetes periódus

Egy félidőn keresztül tudott szoros mérkőzést játszani Budaörsön az Eszterházy SC felnőtt csapata, így most már az utolsó előtti hely is egyre jobban távolodik.


 

Bíztunk benne, hogy a két, egyaránt nem túl jó formában lévő együttes csatájából jól tud kijönni az Eszterházy SC együttese, de sajnos csalódnunk kellett. Összességében a házigazda Budaörs nagyon magabiztos győzelmet aratott, ezzel pedig három pontra szakította le keddi vendégét.

No, de ez csak a történet vége, hiszen elég sok minden történt addig, amíg kialakult a végeredmény. Kezdjük ott, hogy bár eddig nem beszéltünk róla, Kobela Tamarának, mármint a védelem egyik oszlopos tagjának egy ideje már problémái adódnak a jobb, vagyis lövő kezének hüvelykujjával. Néhány hete egy rossz mozdulat után ment ki az ujj, azóta pedig nincs olyan gyakorlás, hogy ne ismétlődne a helyzet. Mondani sem kell, ilyenkor lőni, de a labdát megfogni is nagyon fájdalmas dolog, arról nem beszélve, hogy ez mennyire ellehetetleníti a játékot.

Mindezt csak azért említjük meg, mert Petrovics Gerda kiválásával így már tényleg nagyon sok terhet kellett elbírnia az Egernek, ennek ellenére sikerült szoros első félidőt produkálni. Az előny bár folyamatosan a hazai csapatnál volt, viszont egyértelműen meccsben voltak az egyetemisták.

A telt ház mellett rendezett találkozón az egri lányokért is nagyon sokan szorítottak a helyszínen, többek között az Eger Bulls szurkolói csoport tagjai is, akik fordulás után a fordításban reménykedtek. Mint később kiderült, nagyot kellett csalódniuk. A hazaiak tizenhárom perc alatt egy 9-1-es etapot produkáltak, 23-12-nál így gyakorlatilag véget ért a mérkőzés érdemi része.

Innentől kezdve már nem igazán maradt izgalom, még a szoros végjátékra sem maradt esély. Az utolsó percekben valamelyest sikerült még kozmetikázni az eredményen, de összességében ez sem jelenthet túl sok vígaszt, a vártnál ugyanis jóval könnyebben kapott ki az Eszterházy SC. A vereség pedig azt jelenti, hogy most már három pont a hátrány a mai nap, utolsóelőtti ellenfeléhez képest is.

 

Mestermérleg:

Neukum Tamás: – Az eredménnyel elégedett vagyok, az ellenfelünk végig sportszerű volt, már a felkészülésnél is fejtörést okozott, és tényleg komolyan tartottunk ettől a mérkőzéstől. Sokat dolgoztunk ezért a sikerért, ezért véleményem szerint, megérdemelt győzelmet arattunk.

Debre Viktor: – Az első félidőben még úgy ahogy, tartottuk magunkat, de fordulás után az ellenfél kőkeményen kihasználta védelmi hibáinkat, és gyakorlatilag rövid idő alatt eldöntötte a mérkőzést. Ezt követően szét is estünk, főleg támadásban, köszönhetően a rengeteg technikai hibának, úgyhogy nem igazán volt esélyünk arra, hogy pontot szerezzünk.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

K&H Liga, nők, 18. forduló
Moyra-Budaörs Handball – Eszterházy SC 28-21 (14-11)
Budaörs, 500 néző.
V.: Felhő F., Öcsi T.
BUDAÖRS: WÉNINGER – Dávid-Azari 2 (1), Hornyák Á. 3, Pálos-Bognár 1, Horváth L. 5, Mézes 2, Szabadfi 2. Cs.: Sipeki, Kastl – Soós, Zsigmond V. 3, GERHÁTH 4, Hajduch 3, Braun 1, Ertl 2 (1), Csáki. Edző: Neukum Tamás.
EKESC: Győrffy – Bocsi, Iván E. 3, Brettner, Sári 9 (4), Pados 1, Buzsáki 1. Cs.: Leiner – Borbély 1, Bernát D. 1, Kobela 2, Hanczvikkel 1, Sallai 2. Edzők: Debre Viktor, Rutka Péter.
Az eredmény alakulása: 6. perc: 3-1, 12. p.: 5-3, 18. p.: 7-5, 24. p.: 10-6, 36. p.: 19-12, 42. p.: 22-12, 48. p.: 23-14, 54. p.: 26-16.
Kiállítások (kétperces): 8 perc, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 2/2. ill. 6/4.

 

A 18. forduló további eredményei:

DVSC Schaeffler – FTC-Rail Cargo Hungaria 30-34
Dunaújvárosi KKA – Kisvárda Master Good SE 31-28
GVM Europe-Vác – Győri Audi ETO KC 27-35
Siófok KTC – EUbility Group-Békéscsaba 38-26
Eu-Fire Mosonmagyaróvár – Érd 22-23

 

 

Fenyves Balázs, 2019.03.26.
(FOTO: Kakuk Dániel, archív)