Újra mi vagyunk az egyetemi bajnokok!

A Szegedi Tudományegyetemnek lőtt ötven gól aranyérmet ért, és még két különdíjat is sikerült elhozni Győrből.


 

Egy nappal ezelőtt ott fejeztük be a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB) kézilabda versenyének győri tudósítását, hogy hibátlan mérleggel zárva, megnyerve csoportját, szerdán döntőt játszhat az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem női kézilabdacsapata.

A fináléban a másik hármas első helyezettje, a Szegedi Tudomány Egyetem volt az ellenfél, amely alakulat óriási csatában harcolta ki a döntős pozíciót, tekintve, hogy a B-csoportban hármas körbeverés alakult ki, és egyetlen gól döntött az elsőségről. A Tisza-partiakról annyit még mindenképp meg kell említeni, hogy már tegnap is mindössze egy mezőnyjátékos cserével szerepeltek, és ez nem változott a helyosztón sem.

A mieinknél az első napon megsérült Szecsődi Laura mellett újabb játékos esett ki, ám csak félig-meddig. A csapatkapitány Leiner Bernadett már reggel óta rosszul érezte magát, és fél órával a döntő előtt, nagyon úgy festett a helyzet, hogy nem fog tudni pályára lépni. Végül mégis egy szem hálóőrével kezdett az EKKE, más kérdés, hogy a játék nem tartott túl sokáig. Az első félidőben így egyfajta vészmegoldásként Alaxai Zoé, míg a másodikban Kácsor Gréta foglalta el a portát, ami nem egy mókás jelenetet hozott, például azt, amikor előbbi játékos hétméterest (!) hárított.

A jó kedv nem csak emiatt volt végig garantált, hiszen túlzás nélkül, néhány perc alatt eldőlt az összecsapás. A két gárda nem igazán volt egy súlycsoportban, az egriek gyors játékára pedig egyáltalán nem volt szegedi ellenszer. E tekintetben Kiser Panna ellenállhatatlan kézilabdáját kell kiemelni, aki egymaga tizenhét találatig jutott, és annyit futott, mint egy maratoni versenyző.

Rengeteg gól született már az első félidőben is, és ez a tempó fordulás után sem változott. A szegediek becsülettel próbálták tartani a lépést, de ezen a meccsen legfeljebb a sok szerzett gól jelenthetett számukra sikert, a különbség csökkentésére ugyanakkor nem sok esély volt. Az utolsó percben az ötvenedik találatukat is megszerezték az eszterházys lányok, akik ezzel nagyon magabiztos győzelemmel vették vissza trónjukat a MEFOB-on, és nyerték meg a versenyt immáron hetedik alkalommal.

Az ünnepélyes eredményhirdetésen az aranyérmek, a bajnoknak járó kupa, valamint az eddigi győztesek neveivel ellátott vándortrófea átvétele mellett két különdíj is az egri csapathoz került. A már említett Kiser Panna érdemelte ki a torna legtechnikásabb játékosának járó elismerő címet, míg Zsadányi Sándort a legjobb edzőként jutalmazták. A győri hatos döntő végeztével mi is nagy levegőt veszünk ennél a pontnál, hiszen ezzel hivatalosan is befejeződött a 2021/2022-es szezon, ami a bajnokságban bronzéremmel, a MEFOB-on első hellyel ért véget. Most már jöhet a jól megérdemelt pihenő, és a feltöltődés a július 11-én kezdődő nyári felkészülésre.

 

Mestermérleg:

Zsadányi Sándor: – A szezon méltó befejezése volt ez a MEFOB aranyérem. Sokat dolgoztak érte egész évben a lányok, gratulálok hozzá!


 

Helyosztók:

Mérkőzés az 5. helyért:
Pécsi Tudományegyetem – Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem 25-27

Mérkőzés a 3. helyért:
Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem – Károli Gáspár Református Egyetem 48-25

Döntő:
EKKE – Szegedi Tudományegyetem 50-37 (24-17)
Egri gólszerzők: Kiser 17, Alaxai, Györfi 6-6, Csomós A. 5, Szeberényi, Jurmann 4-4, Bernát D., Tóth A., Papp D. 2-2, Pankotai, Kácsor 1-1.

  

Végeredmény:

1. EKKE, 2. Szegedi Tudományegyetem, 3. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem, 4. Károli Gáspár Református Egyetem, 5. Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, 6. Pécsi Tudományegyetem.

 

Különdíjak:

Legjobb kapus: Vártok Ramóna (MTSE)
Gólkirály: Dankó Lea (Szeged), 34 góllal
Legtechnikásabb játékos: Kiser Panna (EKKE)
Legjobb edző: Zsadányi Sándor (EKKE)

 

Az EKKE MEFOB-győztes csapata:

Leiner Bernadett (kapus), Alaxai Zoé, Bernát Dorina, Csomós Anna, Dohány Vanda, Györfi Dóra, Jurmann Gréta, Kácsor Gréta, Kiser Panna, Kuti Bettina, Pankotai Luca, Papp Dóra, Szeberényi Flóra, Szecsődi Laura, Tóth Abigél (mezőnyjátékosok), Zsadányi Sándor, Varga Imre, Fenyves Balázs (stáb).

 

 

Fenyves Balázs, 2022.06.08.