Utolsó másodperces gól döntött

Méghozzá a pontmentésről. Nem akármilyen forgatókönyv szerint zajlott ifjúsági csapatunk legutóbbi mérkőzése.


 

Döntetlennel végződött az Eszterházy SC ifjúsági együttesének hétvégi, hazai fellépése, miután elképesztő izgalmak mellett, egészen az utolsó másodpercig nem lehetett tudni, ki örülhet a Szeghalom elleni meccs végén.

– Bevallom őszintén rettenetesen elfáradtam a mérkőzés végére, nagy taktikai csata volt mindkét oldalon és nagy küzdelem a pályán – kezdte értékelését Lakatos László egri edző.

– A tavalyi jegyzeteimből készültünk a mérkőzésre, nagyjából azt kaptuk, amire számítottam, de volt két váratlan taktikai elem is, amivel nem gyakran találkozunk. Jól kezdtük a találkozót, Fodor Laura szárnyalt a kapuban, és ugyan van még bőven hova fejlődnünk, a védekezésünk is biztatóan alakult. Hullámzott a mérkőzés, vezettünk két-három góllal, ám mindig utolértek a vendégek, és sajnos ez volt az eredmény a szünetben is.

A második játékrészben rajtunk látszott jobban, hogy már nagyobb a felelősség és a teher a játékosokon. Az ellenfél egyik váratlan taktikai húzása a hét a hat elleni játék volt, amivel megleptek minket. Mi a két beállós játékkal okoztunk fejtörést, de sajnos a szélső befejezéseknél nagyon sokat hibáztunk. Öt perccel a vége előtt vezettünk utoljára és harminc másodperccel a lefújás előtt már két gól volt a hátrányunk. Minden további a csapatról szól néhány főszereplővel. Először is Dohány Vanda csökkentette a hátrányt egy találatra, majd következett egy időkérés az ellenfél részéről. A hátralévő tizenhárom másodpercben az emberhátrányban játszó vendégek lehozták a kapusukat, így gólhelyzetbe került a jobbszélsőjük, Kopka Réka azonban bravúrosan védett. A kipattanót önfeláldozóan szedtük össze, Romány Kinga pedig remek helyzetfelismeréssel ívelt az üres kapuba. A csapat a “sírból” hozott vissza egy pontot és bár voltak jó egyéni teljesítmények, de kiemelkedő csak Fodor Laura első, valamint Kopka Réka második félidős teljesítménye volt. Csapatként viszont most nagyon egységesen játszottunk, jó lett volna minden pontot itthon tartani, de ilyen mérkőzéseken lehet fejlődni.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Leány ifjúsági II. osztály, kelet, 3. forduló
Eszterházy SC – Szeghalmi NKC 27-27 (14-14)
Eger, Eszterházy-csarnok, 100 néző.
EKESC: FODOR L. – Nagy E. 2, CSOMÓS A. 4, KOCKA L. 9, Romány K. 2, Szabó F., Király L.1. Cs.: KOPKA R. – Zákányi B., Barta A. 3, Koós R., DOHÁNY V. 6, Barabás R., Ficzere Á., Kóczián E. Edző: Lakatos László.

 

A 3. forduló további eredményei:

Hódmezővásárhelyi LKC – DVSC Schaeffler 23-25
KSA Budapest – Kézilabda Szeged SE 12-38
Pénzügyőr SE – Szigetszentmiklós NKSE 40-36
NKK Balmazújváros – Kispest NKK 41-17

 

 

Fenyves Balázs, 2019.10.09.