Utolsó perces pontmentés

Molnár Nikolett serdülői is sok hibával kezdték a szezont, ám a tizenegy gólos Gmitra Kira vezetésével végül döntetlenre mentették első bajnokijukat.


 

Az ifjúsági együttes mellett az Eszterházy SC másodosztályban szereplő serdülő alakulata is az előző hétvégén kezdte a 2021/2022-es évadot. Az egri lányok szintén hazai környezetben léphettek pályára, a XVI. Kerületi MSE-vel szemben azonban nagyon komoly csata bontakozott ki, és a végén a döntetlennek is örülni kellett.

– Nagyon vártuk már a szezonkezdést, de sajnos a betegségek és sérülések miatt csak tíz játékost tudtam bevetni az első hétvégén – emlékezett vissza a meccs előtti időszakra az Eszterházy SC trénere, Molnár Nikolett.

– A XVI. Kerület csapata tavaly nem szerepelt a bajnokságunkban, így nem tudtuk, milyen játékerőt képvisel. Sok hibával kezdtük a találkozót, elől kimaradtak a helyzeteink, hátul pedig nem állt össze a védekezés. Ennek ellenére fej-fej mellett haladtak a csapatok a tízedik minutumig, majd következett részünkről egy ötperces gólcsend, amiben ellenfelünk négy góllal meglépett tőlünk. Az időkérést követően, sikerült masszívabbá tenni a hátsó alakzatunkat, aminek köszönhetően, a kapuban is felerősödtünk, és így összességében plusz kettes vezetéssel mehettünk a szünetre.

A második játékrész szintén nagy izgalmakat hozott, hiszen ellenfelünk a negyvenhatodik percben átvette a vezetést. Ezután következett az izgalmas végjáték. Az egyenlítési lehetőségeink rendre kimaradtak, a védekezés pedig teljesen szétesett. Az utolsó két percbe mínusz egyes állással mentünk bele. Kiharcoltunk egy büntetőt, ami a kapufáról kifelé pattant, de ezután sikerült kivédekezni ellenfelünk akcióját, így újra támadhattunk az egyenlítésért. Szintén egy hétméteres következett, amit Szabó Kitti gólra váltott. Ekkor már az utolsó percben jártunk és ellenfelünk szintén betalált a kapunkba. Gyors támadást követően, Kóczián Eszter remek betöréssel megszerezte a mérkőzés utolsó találatát, ezzel beállítva a 28-28-as végeredményt.

Mindenképpen ki kell emelnem a mérkőzés leggólerősebb játékosát, Gmitra Kirát, aki elől hibátlanul tevékenykedett, hiszen tizenegy lövésből tizenegy alkalommal tudott eredményes lenni. Összességében az utolsó percek alapján örülünk az egy pontnak, hiszen nagy küzdelem árán sikerült megszereznünk, de nem lehetünk teljesen elégedettek, mert az egész mérkőzésen sok hibával játszottunk.


 

Eredmény:

Leány serdülő II. osztály, kelet, 1. forduló
Eszterházy SC – XVI. Kerületi MSE 28-28 (16-14)
Egri gólszerzők: Gmitra Petra 11, Kóczián Eszter 4, Koncz Regina, Lászlófi Szófia 3-3, Cseh Alexandra, Szabó Kitti 2-2, Dröszler Kitti, Tóth Netta, Kapusi Vivien 1-1.

 

Az 1. forduló további eredményei:

Gyömrői KSE – FKSE Algyő 24-27
Kazinbarcikai KSE – Kézilabda Szeged SE 43-32
Gödi SE – Tempo KSE 27-30
Szentendrei NKE – Ferencvárosi TC II. 10-46
DVSC Schaeffler II. – Kecskeméti NKSE 27-30

 

 

Fenyves Balázs, 2021.09.21.