Vasárnap játszunk Komáromban

Változott a hétvégi felnőtt bajnoki időpontja, így az eredetihez képest, huszonnégy órával később kezdődik a mérkőzés.


 

Egy nappal kevesebb idő lesz a NEKA elleni felkészülésre, mivel a mai napon hivatalossá vált, nem szombaton, hanem vasárnap rendezik a Komárom VSE – Eszterházy SC felnőtt bajnoki találkozót.

Minderre a hazai csapat kérése miatt volt szükség, a szabályok legalábbis lehetővé teszik bizonyos időtávon kívül, hogy a rendező sportegyesület az ellenfél beleegyezése nélkül is megváltoztathassa a kezdési időpontot. Miután elsőre az egri klub jelezte, nem kíván máskor pályára lépni az eredeti időponthoz képest, ugyanakkor a Magyar Kézilabda Szövetség erre vonatkozó szabályozása nem tette lehetővé a meccs dátumának helybenhagyását, így az ESC kénytelen volt belemenni az új időpontba.

Mindez azt is jelenti, hogy a május 14-én, szombaton esedékes „ezüstcsata” előtt így nem lesz hét napja a felkészülésre Zsadányi Sándor együttesének, hanem eggyel kevesebb. Bízunk benne azonban, hogy a bajnokság finisének megváltoztatott programja (ezek szerint Komáromban május 8., vasárnap, 15.00.) sem fogja kizökkenteni a céljai eléréséhez karnyújtásnyira kerülő egyetemistákat.

 

 

Fenyves Balázs, 2022.05.02.