Vasas után, Kecskemét előtt

A múlt hétvégén ujjtörése után visszatérő Vajk Eszter szerint, még nincs itt a lazítás ideje.


 

– Többhetes kényszerpihenő után, a Vasas elleni rangadón tértél vissza a pályára. Elsőként rögtön az egészségi állapotodról faggatnálak, ezek szerint, teljesen rendbejött már a törött ujjad?

– Hála Istennek igen, már egyáltalán nem fáj, és, amikor a labdával találkozik az ujjam, akkor sincs probléma – adott örömteli tájékoztatást honlapunknak az Eszterházy SC felnőtt csapatának hálóőre, Vajk Eszter. – Tényleg elég gördülékenyen vissza tudtam térni a pályára, ami egyébként nem sokkal a Vasas elleni meccs előtt történt meg, hiszen szerdán szedték le rólam a sínt, és csütörtöktől kezdtem el beszállni az edzésekbe.

– A Vasas ellen a padon kezdtél, aztán az első félidő közepén léptél pályára. Jól is szálltál be, mert rögtön jöttek a védések, utána viszont elég sok gólt kapott a csapat. Milyen volt ez a rangadó a te szemeddel nézve?

– Két remek csapat játszott egymással, ez alapján pedig végig kiélezett meccsen vehettünk részt. Mindez meg is látszik a végeredményen. Mindkét félnek voltak hullámvölgyei, nekünk a meccs elején, és végén, míg a házigazdának a térfélcsere után. Nagyon jól kezdtük el a második játékrészt, ezek alapján a végén olyan eredmény is születhetett volna, ami a döntetlennél is jobb. A végén viszont nekünk kellett mínusz kettőről visszakapaszkodnunk, ezért, ha minden tényezőt megvizsgálunk, igazságosnak nevezhető a döntetlen. Fordulást követően, tényleg sok gól született mindkét oldalon, amiről én azt gondolom, hogy a fáradság számlájára írható.

– Amennyiben a rossz kezdést, majd a fordítást, az ötgólos előnyt, végül az utolsó másfél perc mínusz kettes állása utáni döntetlent nézzük, nyertünk, vagy vesztettünk egy pontot?

– Továbbra is azt mondom, hogy reális a döntetlen, ugyanakkor, ha azt nézzük, hogy tíz perccel a vége előtt még öt találattal vezettünk, akkor mondhatjuk, hogy a kezünkben volt a győzelem kulcsa. Én azt gondolom, hogyha nem engedjük vissza teljesen a Vasast, és mondjuk két gólon tudjuk tartani ellenfelünket azután is, hogy felzárkózott, abban az esetben ki tudtuk volna húzni a végéig.

– Azzal, hogy nem sikerült legyőzni a Vasast, végérvényesen eldőlt a bajnoki cím sorsa?

– Véleményem szerint, igen. Azzal, hogy ősszel és tavasszal is volt egy-egy olyan botlásunk, amit nem terveztünk, az már nagyjából előrevetítette a dolgokat. Gondolok itt arra, hogy nem a mi kezünkben volt a sorsunk, és innentől kezdve már a Vasason is múlott, egyáltalán marad-e esélyünk a bajnoki címre. Ezzel a döntetlennel viszont megmaradt a különbség, sőt, az e heti pótolt meccsével újabb két pontot ránk vert a listavezető, innentől pedig már valóban olyan váratlan eredményeknek kellene születniük, ráadásul többször is, ami nem valószínű, hogy bekövetkezik.

– Az egy ponttal ugyanakkor a második hely is szinte biztosnak tekinthető. Az utolsó négy fordulóban ez jelenthet egyfajta könnyedséget, megnyugvást?

– Amíg nem zárják le a bajnokságot, addig nem jelenthet. Addig egy percre sem szabad megnyugodni, mert mindig benne van a pakliban, hogy egy csapat meg tudja lepni a másikat, még, ha azzal alaposan fel is borítja a papírformát. Szóval dolgoznunk kell tovább, ameddig le nem játszottuk az utolsó mérkőzésünket. Utána majd ráérünk lazítani. A második hely megszerzésével kapcsolatosan szerencsére olyan helyzetben vagyunk, hogy nem kell aggódnunk, de még egyszer mondom, ez nem adhat okot arra, hogy ne tegyünk meg a továbbiakban is minden tőlünk telhetőt.

– Ősszel sokgólos, sima győzelmet arattatok Kecskeméten. Hazai pályán még egyértelműbb siker a cél?

– Mindenképpen! Mint minden egyes mérkőzésen, most is a győzelemre törünk, ezúttal viszont szeretnénk kevesebb kapott találattal lehozni a meccset. Ősszel valóban elég sokat kaptunk Kecskeméten, viszont a sikerünk nem forgott veszélyben.

– Az nehezíti a körülményeket, hogy egy, a kiesés elől menekülni igyekvő csapat lesz az ellenfél?

– Az biztos, hogy az életükért küzdő csapatokkal szemben mindig tartogat a játék plusz veszélyeket. Ha jól értesültem, ráadásul pont most volt edzőváltás Kecskeméten, és ennek is vannak ilyenkor érdekességei. Gondolok itt arra, hogy az új impulzus jól is elsülhet az edzőváltáson átesett csapat számára, de épp ellenkezőleg, rosszul is. Az biztos, hogy ameddig esélye lesz ellenfelünknek a bennmaradás kiharcolására, addig küzdeni fog, és ez még akkor is igaz, hogyha a Leányka úton egyértelműen mi számítunk a találkozó esélyesének. Nekünk éppen ezért sem szabad mással foglalkoznunk, minthogy tegyük a dolgunkat, ahogyan szoktuk, és akkor nem lehet gond a mérkőzés megnyerésével.


 

Emlékeztető:

NB I/B, kelet, 18. forduló
Vasas SC – Eszterházy SC 33-33

A 19. forduló mérkőzése:
Eszterházy SC (2.) – GBB Zrt. Kecskeméti NKSE (10.)
Eger, Eszterházy-csarnok, zárt kapuk mögött, május 1., szombat, 18.00.

 

 

Fenyves Balázs, 2021.04.29.
(FOTO: Balogh Tibor, Szántó György)