Véget ér a kaland

A már biztosan ezüstérmes FTC otthonában búcsúzik az élvonaltól az Eszterházy SC felnőtt csapata.


 

K&H Liga, 26. forduló
FTC-Rail Cargo Hungaria (2.) – Eszterházy SC (14.)
Budapest, Elek Gyula Aréna, május 15., szerda, 18.00.
V.: Sándor László, Szikszay Csaba.

 

A legvégén visszagondolva, hihetetlenül gyorsan elszaladt ez az év is, legalábbis, amikor az ember visszagondol rá, hogy már huszonöt mérkőzést lejátszott az idei K&H Ligában újonc Eszterházy SC alakulata, szinte el sem akarja hinni. Pedig így történt, és már csak egyetlen feladat maradt hátra a 2018/2019-es szezonból, méghozzá egy igen nemes feladat.

Nincs is annál nagyobb dolog, és felemelőbb érzés, mint, amikor a világ legjobb együttesei ellen léphet pályára az ember, pláne, amikor annak otthonában teheti meg ezt egy tétmérkőzés keretén belül. Ugyan múlt vasárnap óta pontosan tudjuk, hogy a világ legjobbja ismét a Győr, de azért ebben a bajnokságban második helyezett FTC-Rail Cargo Hungaria sem akármilyen társaság.

Ezt bizonyítja legalábbis az, hogy már hetek óta bebiztosította ezüstérmét Elek Gábor együttese, ami persze, a fővárosi zöld-fehérek számára abból a szempontból kicsit csalódás, hogy nem sikerült megelőzniük legnagyobb honi riválisukat, másfelől viszont a nyáron elképesztően megerősödött, és azóta EHF-Kupát nyerő Siófoknak nem volt esélye odaérni a Bajnokok Ligáját érő második pozícióba. Ez pedig komoly dolog.

Szóval alapvetően idén is egy jó szezont zártak a ferencvárosiak, akik teljes mértékben tét nélkül láthatják vendégül az egri gárdát. Az elmúlt hetekben az is köztudottá vált, hogy mindkét oldalon vannak búcsúzó játékosok, ezért a hétközi találkozónak bizonyosan lesznek érzelmes pillanatai is, de általában így történik ez szinte minden szezonzárón.

Címünkben nem véletlenül fogalmaztunk úgy, hogy véget ér a kaland, hiszen leginkább ilyen hasonlattal élve lehetne jellemezni ezt az idényt. Újabb év az élvonalban, amely alkalmával megannyi élmény érhetett minket, és az olykor kiadós zakók ellenére is elmondhatjuk, több találkozón is sikerült történelmi eredményt elérni.

Búcsúznak tehát az egyetemisták a világ legerősebb pontvadászatától, mi pedig ebből a megközelítésből is szerettük volna megkérdezni Debre Viktort, milyen érzelmi állapotban várja csapata, és ő maga is az összecsapást. – Én is azt vallom, hogy most, ennél a pontnál véget ér a kalandunk, az NB I-es tagságunk, hiszen jövőre, nagy valószínűség szerint, az NB I/B-ben fogunk játszani, ahol mi is lenne más a célunk, minthogy rögtön visszakerüljünk az első osztályba – fogalmazott az egriek mestere.

Ez még ugyanakkor a jövő zenéje, egyelőre még ezt a szezont kell tisztességesen befejezünk. A helyzet egyébként változatlan, annyian vagyunk, mint voltunk, a hétfői meccset is úgy játszottuk végig, mint az eddigieket, nyolc-kilenc emberrel. Ettől függetlenül jó mérkőzést jelentett szánunkra a Junior válogatott elleni, rendben is volt, tisztességesen helytálltunk, és helyenként egész jól kézilabdáztunk. Szeretnénk zárásként egy jó találkozón részt venni, mert ezáltal a búcsú is szépre sikeredhetne.


 

A 26. forduló további párosításai:

2019. Május 17., péntek
18.00.: Győri Audi ETO KC – Eu-Fire Mosonmagyaróvár
18.00.: Kisvárda Master Good SE – MTK Budapest

Május 18., szombat
18.00.: GVM Europe-Vác – DVSC-Schaeffler
18.00.: Siófok KTC – Moyra-Budaörs Handball
18.00.: EUbility Group-Békéscsaba – Alba Fehérvár KC
18.00.: Dunaújvárosi KKA – Érd

 

 

Fenyves Balázs, 2019.05.14.
(FOTO: Kakuk Dániel, archív)