Végig dominálni!

Nem követné el a tavalyi év hibáját, és hamar eldöntené a két pont sorsát Dunakesziről érkező vendége ellen az Eszterházy SC felnőtt csapata.


 

NB I/B, kelet, 9. forduló
Eszterházy SC (2.) – VS Dunakeszi (11.)
Eger, Eszterházy-csarnok, zárt kapuk mögött, november 21., szombat, 18.00.
(Élő közvetítés a Líceum Televízió facebook-oldalán!)
V.: Gulybán Olivér, Juhász Dániel.

 

A két csapat fennállása során mindezidáig két alkalommal mérkőzött meg egymással az Eszterházy SC, illetve szombat esti vendége, a VS Dunakeszi együttese. Az NB I/B keleti csoportjának idei kilencedik fordulója így a két gárda harmadik egymás elleni összecsapását jelenti.

A statisztika alapján, meglehetősen kiegyenlített a párharc, még, ha sok meccset valóban nem is játszhatott egymás ellen a két alakulat. A premierig egy esztendőt kell visszamennünk az időben, pontosabban szinte napra pontosan tizenhárom hónapot, a másodosztály tavalyi szezonjában találkoztak ugyanis egymással először a felek. A Leányka úti találkozó a várakozásoknak megfelelően, sima hazai győzelmet hozott (40-23) ekkor azonban még nem tudtuk, hogy tavasszal igencsak komoly meglepetésben lesz részünk. Merthogy a Debre-Rutka csapat tavalyi egyetlen vesztes meccsét épp a Dunakeszi otthonában könyvelhettük el (30-33), ami mellesleg a pontvadászat leállításáig az utolsó bajnoki fellépés is volt egyben.

Persze, azóta sok minden történt, főként az egyetemisták háza táján, ráadásul a tavaszi fiaskó egy olyan eredményt jelentett, ami a két csapat akkori erejét tekintve, sok egymás elleni mérkőzés alkalmával csak elvétve fordulhatott volna elő. Ettől még intő jelként kell tekintenünk a Pest megyeiek hétvégi látogatására, hiszen akit egyszer már megleptek, annak bizony mindig megmarad az élmény az emlékezetében. Ennek megfelelően, a kellő motivációval, és lelkesedéssel készültek a lányok egész héten, hiszen ebben a szezonban sem szeretnének olyan jellegű meglepetés részesei lenni, hogy pontot veszítsenek egy, a tabella végén elhelyezkedő társaság ellenében.

Ami mellesleg a szombati látogató idei mérlegét illeti, nyolc lejátszott meccs alkalmával, mindössze egyetlen pontot tudtak összeszorgoskodni maguknak Molnár Ádám tanítványai. Az az egyetlen döntetlen még október közepén, a Göd otthonában elért 31-31-es eredménynek köszönhető, ezen kívül csupa vereséget jegyezhettünk fel. köztük több súlyos kapituláció, mint például a Vasas elleni mínusz huszonöt, az FTC U20 elleni mínusz tizennégy, vagy akár a Kecskeméttel szembeni mínusz tizenhét.

A mezőny messze legtöbb gólját kapó egyletnél a támadójátékra ugyanakkor nem lehet panasz, nyolc meccsen majdhogynem sikerült elérni a huszonötös szerzett gólátlagot. Az is figyelemreméltó információ, hogy a góllövőlista jelenlegi harmadik helyezettje, az eddig ötvenegy alkalommal eredményes Kiss Klaudia is a Dunakeszi csapatát erősíti, más kérdés, hogy egy hete a Kecskemét ellen is méltattuk az ellenfél góllövőit, mégis sima egri győzelem született.

A mieinkről is beszélve, alapvetően nem sok olyan tényezőt tudnánk felsorolni, ami alapján ne az ESC számítana a találkozó egyértelmű favoritjának, egyedül talán a múltból fakadó kellemetlen emlékek felidézése kapcsán kell óvatosnak lennünk. – Meg egyébként is, a nagy számok törvénye alapján, nem mindig a papírforma érvényesül – élt egy klasszikussal a párharccal kapcsolatosan Zsadányi Sándor, az Eszterházy SC vezetőedzője.

– Pontosan emiatt kell ugyanolyan koncentráltan kézilabdáznunk, mint máskor is, mert attól függetlenül, hogy minden a mi győzelmünk mellett szól, nem fogják ingyen adni a két pontot. Azt gondolom, egyénileg nézve, a mi csapatunk jobb játékosokból áll, ennek pedig érvényesülnie kell majd a találkozón. Az ellenfél a balátlövő, valamint jobbszélső poszton a legerősebb, amennyiben védekezésben ezt a két pozíciót meg tudjuk oldani, akkor nyert ügyünk lesz. Továbbá az is lényeges, hogy ne mi alkalmazkodjunk a Dunakeszi játékához, sem elől, sem pedig hátul, hanem éppen ellenkezőleg, végig a mi akaratunk érvényesüljön. Mindez a fegyelmezett védekezésből kiinduló gyors, sok futásos támadójákra való törekvést jelenti, a lehető legmagasabb tempót diktálva. Ez a célunk, meglátjuk, mit sikerül belőle megvalósítanunk.

Végezetül egy hasznos információ. Az összes magyarországi sporteseményen kötelezően előírt zárt kapus rendezés miatt, a Líceum Televízió nem csak felvételről közvetíti a szombat esti összecsapást, hanem hivatalos facebook-oldalán élőben is, ennek köszönhetően senki sem marad le a lányok utolsó előtti idei hazai meccséről.


 

A 9. forduló további párosításai:

2020. November 20., péntek
18.00.: Oxxo Energy Orosházi NKC – Vasas SC

November 21., szombat
15.30.: FTC U20 – Tempo KSE
18.00.: PC Trade Szegedi NKE – Gödi SE
18.00.: Hajdúnánás SK – Kispest NKK-Vajk
Pénzügyőr SE – GBB Zrt. Kecskeméti NKSE elhalasztva

 

 

Fenyves Balázs, 2020.11.20.
(FOTO: Balogh Tibor)