Végre hazai ifi siker

A Kazincbarcika ellen tört meg az idei rossz széria, így a Leányka úton is van már győzelme Lakatos László csapatának.


 

A bajnokság eddigi legjobb teljesítményét nyújtva, tizennyolc gólos győzelmet aratott az Eszterházy SC ifjúsági alakulata. A szenvedő fél Kazincbarcikai KSE nagy pofonba szaladt bele, lévén szinte kivétel nélkül, valamennyi hazai játékos remek produkciót nyújtott.

– Minden hazai mérkőzésen alulmaradtunk eddig, talán ennek a lelki terhe jelenthette volna a legnagyobb problémát a hétvégi találkozón, szerencsére azonban jól kezelte ezt a csapatom, mert kivétel nélkül remek teljesítményt nyújtottak a lányok – fogalmazott portálunknak az egriek edzője, Lakatos László.

– Sérülésből visszatérve újra pályára léphetett Jurmann Gréta és Barabás Roxána is, ami a lehetőségeinket bővítette. Gréta nagy kedvvel és ötletesen irányította a csapatot, és Roxi is gyorsan felvette a ritmust. Védekezésben az első játékrészben voltunk meggyőzőbbek, hiszen csak a tizenhetedik percben kaptuk a negyedik gólunkat. Barta Kata nagyon jól védett, ez volt eddig a legjobb teljesítménye, ráadásul a csapatban most bemutatkozó Kovács Adrienn is biztatóan mutatkozott be a kapuban. Jók voltak a gyors támadásépítéseink is, sok gól, ötletes játék és szép páros-hármas kapcsolatok jellemezték az első félidőt. Lénárt Emese változatosan és hibátlanul értékesítette a helyzeteit, mindig jó helyen volt nála a labda. A sok jó teljesítmény közül most Kovács Dóra emelkedett ki gólerősségével, és megbízható, jó védekezésével. Ebben az idényben most játszottunk a legjobban, gratulálok a lányoknak!


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Leány ifjúsági II. osztály, kelet, 9. forduló
Eszterházy SC – Kazincbarcikai KSE 41-23 (21-10)
Eger, Eszterházy-csarnok, 50 néző.
V.: Bíró D., Gadnai A.
ESC: BARTA K. – Zákányi 3, Tóth Abigél 6, JURMANN 3, ROMÁNY 2, CSOMÓS A. 4, Nagy E. 3. Cs.: KOVÁCS A. – LÉNÁRT E. 5, Dohány V. 4, Kóczián E., KOVÁCS D. 7, Barabás R. 1, Szendrődi 1, Losonczi A. 2. Edző: Lakatos László.

 

A 9. forduló további eredményei:

FKSE Algyő – DVSC Schaeffler II. 35-34
Tempo KSE – Óbudai KSI 26-43
Debreceni Sportcentrum SI – Gödi SE 33-20
Kézilabda Szeged SE – Szeghalmi NKC 28-38
DKA – ENUSE 46-33

 

 

Fenyves Balázs, 2021.11.22.
(FOTO: Balogh Tibor)