Végre itthon!

Harsányi Kálmán serdülői november első hétvégéjén játszották első hazai bajnokijukat, nem is akárhogyan.


 

Harsányi Kálmán, az Eszterházy SC serdülő csapatának edzője: – Az idei ötödik bajnoki mérkőzésünkön végre hazai pályán is bemutatkozhattunk, és a Kalmár DSE csapatát láttuk vendégül. A múltheti szerényebb teljesítményünk után azt beszéltük, hogy a legégetőbb javítanivalónk a játék tudatos gyorsítása. A mérkőzés eleje az ellenfelünknek sikerült jobban, az első percekben két góllal is ellépett tőlünk. Viszonylag hamar sikerült azonban egyenlítenünk, majd a vezetést is átvettük, őriztük és fokozatosan növeltünk. Jó tempója volt a meccsnek, ami nekünk kedvezett inkább. Ahogy telt-múlt az idő, ellenfelünk egyre inkább fáradt, míg nekünk jelentős tartalékunk ült a kispadon, ráadásul a lányok mind-mind jó teljesítménnyel szálltak be a meccsbe.

A második félidő elején Tóth Szabina és Kiss Eszter vezérletével a védekezésünk is összeállt, elől pedig jöttek a gólok,10-4-gyel kezdtük ezt a játékrészt. Ellenfelünk még egyszer visszakapaszkodott öt gólra, azonban a hajrá megint nekünk sikerült jobban és végül 38-29-es győzelmet arattunk. Tóth Szabinának, Barta Zsófinak és Nagy Kincsőnek ez volt idén a legerősebb meccse eddig ebben a korosztályban, de igazából mindenki ügyeskedett, nem volt egri lány, aki érdemben ne tudott volna hozzátenni a mérkőzéshez. Ügyes volt az egész csapat. Külön örülök annak, hogy Koszorús Levente és Szabó Sándor kollégáim is kilátogattak a találkozóra, és mellettem ültek a kispadon. Az ő nevükben is mondhatom, büszkék vagyunk az egész csapatra, és várjuk a következő fordulót.


 

Eredmény:

Leány serdülő, E-csoport, 7. forduló
Eszterházy SC – Kalmár DSE 38-29 (20-16)
Egri gólszerzők: Tóth Szabina 7, Viszokai Viktória, Barta Zsófi 6-6, Bartók Réka, Kocsmár Orsolya 5-5, Nagy Kincső 4, Keller Petra, Montvai Dóra 2-2, Kiss Eszter 1.

 

A 7. forduló további eredményei:

Mezőkövesdi KC – Tokaji DSE 40-22
Nyíradony VVTK – BLK SE 0-10
Debreceni SI – Gyöngyösi KK 21-33

 

 

Fenyves Balázs, 2021.11.09.