Vereség, de jó játék

Csak az utolsó percekben tudott vezetni a Békéscsaba, ám ez győzelmet ért a hajdúnánási edzőmeccsen.


 

Huszonnégy óra sem telt el a pénteki felkészülési mérkőzés óta, amikoris újabb összecsapás szerepelt az Eszterházy SC felnőtt csapatának programjában. A Vácon elszenvedett tizennégy gólos vereség után, egy szintén első osztályú gárda következett, ezúttal viszont kelet irányába kellett utazni.

A tavalyi szezon másodosztályú bajnoka, a Békéscsabai ENKSE a „közelben”, Hajdúnánáson edzőtáborozik, így kézenfekvő volt, hogy ezúttal nem tét mellett, de megmérkőzzön egymással a két társaság. A tegnapihoz képest túl sok változás nem történhetett a felkészítés, vagy az összeállítás terén, ezért Zsadányi Sándor elsődlegesen a hozzáállásban, és a taktika megvalósításában szeretett volna előrelépést tapasztalni.

Nos, úgy tűnt, a lányok ma igazán jó állapotban keltek fel, hiszen a meccs eleje egészen elképesztő egri fölényben zajlott. Nagyon jó mentalitásban kezdtek a mieink, ráadásul nem csak elől, hanem hátul is, a Varjú Liliána, Szeberényi Flóra gólpárbaj így egészen 8-2-es ESC-vezetésbe torkollott.

Ami eddig remekül ment, az a folytatásban hirtelen tönkrement, támadásban legalábbis, amilyen jól működött a gépezet, olyannyira váratlanul állt le. A számok nyelvén ez annyit tesz, hogy 8-6 után sikerült ismét eredményesnek lenni, csakhogy két egri találat között eltelt nyolc perc, és ez pontosan elegendő volt arra, hogy szorossá váljon a találkozó. A szünetre ennek is köszönhetően, minimális különbségnél jártunk, de legalább még mindig vezetésnél.

Fordulás után több helyen is változtatott az egri szakvezetés, a szélekre így Zákányi Blanka, és Kiser Panna érkezett, de az első felvonás végén beszálló Jurmann Gréta is a pályán maradt. A másik oldalon is több cserét felfedezhettünk, a tavalyi bajnokikon sok fejtörést okozó Mayer Szabina például fordulás után lépett először pályára, és bár 14-14-nél először érte utol ellenfelét a lila-fehér (mai napon fekete színű) csapat, Varjú Liliána megint sebességet váltott, és pillanatok alatt közte háromnál jártunk (18-15).

A meccs embere, Varjú végül tizenegy góllal fejezte be, és, amikor elhagyta a pályát, már valóban mindkét oldalon jól megkavart összeállításokat láthattunk. Túlzottan emiatt már nem is lehetett komoly következtetéseket leszűrni, ráadásul a végjáték teljesen szorossá vált. Nyilván az eredménynek a felkészülés ezen szakaszában nincs rendkívül nagy jelentősége, természetesen azonban mindkét fél szerette volna megnyerni a mérkőzést. Végül ez a Békéscsabának jött össze, amely 25-26-nál vezetett először, és, ami fórt meg is tartott az utolsó percekben. Ezzel viszont most tényleg nem kell foglalkozni, mert összességében remek összecsapást láthattunk, ami különösen a tegnapi után, nagyon jól nézett ki.

 

Mestermérleg:

Zsadányi Sándor: – A tegnapi naphoz képest száznyolcvan fokos fordulatot vett a csapat, és ez látszott is hamar, mert az első félidőt 8-2-vel kezdtük. Összeállt a védekezésünk, jó volt a kapusteljesítményünk, lendületesen kézilabdáztunk, és tulajdonképpen végig uraltuk a mérkőzést. Sokat próbáltam forgatni az együttest, amiben nyilván benne volt, hogy a Békéscsaba majd esetlegesen fordítani tud. Amikor ez végül a hajrában megtörtént, mi már tényleg egy fokkal gyengébb sorral voltunk fent a pályán, ennek ellenére óriási dicséret illeti a csapatot, mert ez ma nagyon rendben volt.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Felkészülési mérkőzés
Békéscsabai ENKSE – Eszterházy SC 29-28 (10-11)
Hajdúnánás, 30 néző.
V.: Kovács G., Papp A.
ESC: Nagy É. – Bernát D., Varjú 11, Bató 5 (2), Alaxai 1, Szeberényi 2, Szondi 1. Cs.: Kozma – Zákányi 2, Tóth G. 1, Tóth A., Jurmann 1, Kiser 4, Kurmai, Pint. Edző: Zsadányi Sándor.
Hétméteresek: – ill. 3/2.
Kiállítások (kétperces): 10 perc, ill. 4 perc.
Az eredmény alakulása: 6. perc: 1-4, 12. p.: 3-8, 18. p.: 6-9, 24. p.: 8-11, 36. p.: 13-14, 42. p.: 19-19, 48. p.: 21-23, 54. p.: 25-25.

 

 

Fenyves Balázs, 2022.07.30.