Visszavágott a Hajdúnánás

No, nem a felnőtt csapatunknak, hanem Molnár Nikolett másodosztályú serdülőinek.


 

Molnár Nikolett, az Eszterházy SC serdülő csapatának edzője: – Hosszú kihagyás után augusztusban egy átalakult csapattal kezdtünk neki az alapozásnak, ugyanis a tavalyi gárdából több játékos már másik utánpótlás csapatunkban küzd meg a pontokért. Akadnak olyanok is, akik az iskola és egyéb okok miatt, nem vállalták ezt az évet. A hét játékos távozása mellett viszont vannak érkezők is, az Egri Városi Sportiskola csapatából hárman már a klubunkban folytatják pályafutásukat. A változások tükrében fiatalabb garnitúrával vágunk neki ennek a bajnokságnak, így idén mások az elvárások, mint a tavalyi évben.

Izgatottan vártuk az első bajnoki fordulót, de azt is tudtuk, hogy ezen a mérkőzésen nem lesz könnyű dolgunk. A meccset aztán megilletődve, félve, önbizalomhiányosan kezdtük el, nem tudtunk eredményesek lenni, emellett gyors lerohanás gólokat kaptunk. Az eredményjelző így a tizennegyedik percben már 10-2-őt mutatott. Lászlófi Szófia és Koncz Regina pályára lépése új lendületet hozott a játékunkba, ezzel négy gólra visszajöttünk a meccsbe. Támadásban már felszabadultabbak voltunk, és védekezésben is nehezebbé tettük a Hajdúnánás akcióit, a lerohanásokat azonban sajnos nem tudtuk kiszűrni.

A második félidőt már egy motiváltabb csapat kezdte el, ám ziccereket és hétmétereseket hibáztunk, ezeket pedig ellenfelünk ki is használt. Ebben a játékrészben Kapusi Vivien nyújtott kiemelkedőt támadásban, aki öt gólig jutott. Összességében egy jó csapattól kaptunk ki és reális eredmény született. A negatív dolgok mellett sok pozitívat is láttam a bajnokság első fordulójában. Örülök annak, hogy, akik tavaly keveset játszottak, most bátran léptek a pályára.


 

Eredmény:

Leány serdülő II. osztály, kelet, 1. forduló
Hajdúnánás SK – Eszterházy SC 30-21 (16-9)
Egri gólszerzők: Kapusi Vivien 5, Lászlófi Szófia 4, Székely Lotti 3, Koncz Regina, Szabó Hortenzia, Román Lilla 2-2, Dröszler Kitti, Losonczi Anna, Cseh Alexandra 1-1.

 

Az 1. forduló további eredményei:

Gyömrői KA – Fiatal Kézilabdások SE 21-30
Gödi SE – Balmazújvárosi LKSE 32-24
Hódmezővásárhelyi LKC – Kispest NKK 27-20
Csepel DSE – Ferencvárosi TC II. 25-14
GBB Zrt. Kecskeméti NKSE – Kazincbarcikai KSE 18-22

 

 

Fenyves Balázs, 2020.09.15.