Visszavágtunk a vásárhelyieknek

Az őszi háromgólos vereség után, hazai környezetben öttel tudott nyerni másodosztályú ifjúsági együttesünk.


 

Harsányi Kálmán, az Eszterházy SC ifjúsági csapatának edzője: – A hatodik helyen álló Hódmezővásárhely csapatát fogadtuk a bajnokság tizenharmadik fordulójában. Idegenben háromgólos vereséget szenvedtünk, és a visszavágó sem ígérkezett könnyű mérkőzésnek, összességében mégis piszok jól kezdtünk. Ellenfelünk nyitott védekezését rendre sikerült megbontani, sőt a tizennegyedik percben már hat góllal is elléptünk. Megvoltak a lehetőségeink tovább növelni a különbséget, azonban nem éltünk vele, ráadásul vendégünk felzárkózott, így háromgólosra olvadt az előnyünk a szünetre. A második félidőre mindkét csapat vegyes védekezésre váltott, ami el kell ismerni, ellenfelünknél hamarabb összeállt, arról nem is beszélve, hogy egy hatperces egri gólcsendnek köszönhetően, a negyvenkettedik minutumban át is vette a vezetést. Ekkor védekezést váltottunk, elkezdtük a hét a hatos támadójátékot, és kapust is cseréltünk. Ez mind jól sült el, viszonylag hamar sikerült visszaszereznünk az előnyt, majd fokozatosan növeltük annak mértékét, míg végül öt góllal megnyertük a találkozót. Annak ellenére, hogy nem ez volt a legjobb meccsünk a szezonban, és nem igazán tudtuk a saját játékunkat játszani, nagyot küzdöttünk, ha kellett csúsztunk-másztunk a sikerért. Viszokai Viki és Barta Zsófi egyaránt szenzációs meccset játszottak, de nagy fordulópont volt az is, mikor Mrkva Zita beállt a kapuba és a lövések ötvenöt százalékát (köztük ziccereket és hétméterest) hárította. Ezzel a győzelemmel stabilizáltuk ötödik helyünket a tabellán. Mivel tizenhat év ennél a csapatunknál az átlagéletkor, ez a jövőre nézve is igen biztató.

Mrkva Zita, az Eszterházy SC ifjúsági csapatának játékosa: – Eredményes mérkőzésen vagyunk túl, hiszen előzetesen a két gárda nagyjából egyenlő esélyekkel léphetett pályára. A mérkőzés eleje gyorsabb játékkal indult részünkről, így sikerült előnyt kialakítanunk az első félidő végére. A védekezésünk jól működött, ami a kapusok teljesítményéhez nagyban hozzájárult, a támadásainkban pedig eredményes befejezéseket láthattunk. A második félidő derekán hullámvölgybe kerültünk. Ellenfelünk kiegyenlített, sőt vezetett is, ám ma ez sem állíthatott meg bennünket, egymást biztatva sikerült megnyerni a mérkőzést, és itthon tartani a két pontot. Nagyon büszke vagyok az egész csapatra.


 

Eredmény:

Ifjúsági U19-es bajnokság, II. osztály, kelet, 13. forduló
Eszterházy SC – Hódmezővásárhelyi LKC 35-30 (18-15)
Egri gólszerzők: Viszokai Viktória 9, Barta Zsófi 8, Soltó Julianna 6, Lászlófi Szófia 4, Kóczián Eszter, Kocsmár Orsolya 3-3, Losonczi Anna, Tóth Szabina 1-1.

 

A 13. forduló további eredményei:

FKSE-Algyő – Kazincbarcikai KSE 32-31
Kiskunhalasi UKSC – Gödi SE 23-28
ENUSE – Rákosmenti UKSC 28-25

 

 

Fenyves Balázs, 2023.02.27.