Xavi Sabaté a Leányka úton

A korábban a magyar férfi válogatottat, és a Telekom Veszprémet is irányító spanyol szakember korábbi kollégájának hívó szavára mondott igent.


 

Ezen a héten befejeződött a 2019-es esztendő érdemi része az Eszterházy SC felnőtt csapatánál, ami a program szerint, három könnyített tematikájú edzést jelentett. Kedden, szerdán, és csütörtökön leginkább már csak a közös foci, ezáltal a levezetés játszotta a főszerepet.

Ahogyan arra számítani lehetett, ezek a foglalkozások tényleg könnyedek voltak, kiváló hangulatban zajlottak, ráadásul a hét első felében még egy igazi meglepetésben is részük lehetett a keret tagjainak. Amint azt bizonyára nagyon sokan tudnak, korábban a magyar férfi válogatott szakmai stábjában Debre Viktor másodedzőként kapott helyet, abban az időszakban, amikor Javier Sabaté Caviedes irányított.

Hogy ez miért is érdekes? Nos, az egriek vezetőedzője korábban már megígérte a lányoknak, hogy egyszer majd elhívja spanyol kollégáját, hogy beszálljon egy közös tréningbe a Leányka úton. Ezen a héten eljött ennek is az ideje, így kedd délután egy bemelegítő játék levezénylésén túl, együtt focizhattak Sabaté mesterrel az egyetemisták.

Kihasználva a személyes jelenlétet, természetesen mi is szóra bírtuk a jelenleg a lengyel Wisla Plock csapatát irányító szakembert látogatása okáról. – Büszkén mondhatom, hogy nagyon jó barátságot ápolok Debre Viktor kollégámmal, akinek az invitálására, nagy örömmel érkeztem Egerbe – fogalmazott kiváló magyarsággal honlapunknak a magyar válogatott és a Telekom Veszprém korábbi hadvezére.

– Hosszú év végéhez érkeztünk, de most, hogy eljött a pihenés ideje, nekem is több szabadidő jut. A Lengyelországban lezárt őszi szezon végeztével először Magyarország jelentette az úticélomat, ahol több napot is eltöltök, és ezidő alatt barátokkal találkozom. Soha nem titkoltam, imádok itt lenni, hazám után második otthonomként tekintek erre az országra, ahol nagyon sok barátot találtam. Annak is örülök, hogy Viktor meghívott Egerbe, szívesen jöttem a hívásra, itt pedig nagyon jól éreztem magam. A lányok, és a csapat tagjai nagy szeretettel fogadtak, Rutka Petitől még csapatfelszerelést is kaptam. Jó volt a közös focizás, úgy láttam, mindenki élvezte, és, hogy egy jó közösségbe csöppentem. Ugyan túlzott sok mindenkit nem ismerek az együttesből, de külföldről is figyelem az egri csapat szereplését, és szurkolok a sikerekért. Látható, hogy Debre Viktor nagyon jó munkát végzett az elmúlt években, az pedig, hogy ősszel nem kaptak ki a lányok, ugyancsak elismerésre méltó dolog. Tényleg nagyon örülök, hogy itt lehettem, és sok sikert kívánok az egri csapatnak céljai eléréséhez!

A keddi edzést követően, még nem kellett rögtön elköszönni a hat nyelven: spanyolul, katalánul, németül, angolul, magyarul, és lengyelül folyékonyan beszélő szakembertől, közeledve a karácsonyhoz ugyanis a társaság a Dobó téren folytatta az estét, ahol már az ünnepi hangulat került fókuszba. Xavi Sabaté itt is nagyon udvarias vendégnek bizonyult, hiszen az első kör forró italra mindenki a vendége volt. Ahogyan aztán lassan a nap végéhez érkeztünk, úgy el kellett köszönni a neves spanyol látogatótól, mi pedig örömmel konstatálhattuk, mindenkinek nagy élményt jelentett ez a különleges nap.

 

 

Fenyves Balázs, 2019.12.22.